לעוגה:
3 ביצים
150 גר’ סוכר דמררה
170 גר’ שקדים טחונים
מיץ וגרידה מתפוז אחד
3 כפות Glengoyne
אבקת סוכר
לשברי הסוכר:
100 גר’ סוכר
להגשה:
300 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף וויסקי Glengoyne
1 כפית צמצית תפוז
אבקת סוכר
חממו תנור ל- 180 מעלות. שמנו תבנית קפיצית בקוטר 17.5 ס”מ.
להכנסת שברי הסוכר המיסו במחבת את הסוכר מעל להבה קטנה. כאשר מתקבל קרמל בהיר שפכו אותו בזהירות רבה על נייר אפייה. לאחר צינון מלא ניתן לשבור לשברי סוכר.
הפרידו את הביצים
חלבון לקערת המיקסר וחלמונים לקערה נפרדת. עם כף עץ, הקציפו את החלמונים, והוסיפו בהדרגה 130 גר’ סוכר. קפלו פנימה את השקדים, קליפת התפוז והמיץ ולבסוף את הוויסקי עד לקבלת משחה סמיכה.
את החלבונים הקציפו עד לקבלת קצף עדין והוסיפו את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.
אחדו את התערובות בהדרגה.
העבירו לתבנית האפייה המשומנת ואפו במשך 30-35 דקות.
ניתן להגיש לצד קצפת תפוז וויסקי. הקציפו ביחד את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.