מרכיבים:
רגל ברווז (לפחות אחת לכל סועד)
1/4 כוס Woodford Reserve
1/4 כוס דובדבנים מיובשים (ניתן להשתמש גם בחמוציות)
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/8 – 1/4 כפית צ’ילי גרוס
2 כוסות פקאן לא קלוי
2 כפות חמאה
1 כף גרידת תפוז
אופן הכנה:
על מנת ליצור פריכות לעור במהלך הצלייה, מספיגים את רגלי הברווז בנייר סופג על מנת לייבש את העור וחורצים את העור בסכין חדה מבלי לפגוע בבשר.
ממליחים את רגלי הברווז, יותר ממה שנהוג לחשוב, ומשאירים אותן עם המלח לנוח בטמפרטורת החדר כעשרים דקות עד שעה.
בכלי קטן עמיד לחום, היכול להכיל את הרגליים, שמים מעט שמן בתחתית ומכניסים את רגלי הברווז. את הרגליים מכניסים לתנור על- 150 מעלות צלזיוס, אין צורך לחמם את התנור מראש. משאירים כ- 90 דקות עד שעתיים לבישול.
כאשר העור מתחיל להיראות קריספי, מעלים את הטמפרטורה בתנור ל- 190 מעלות, מטפטפים מעט וויסקי על רגלי הברווז, ואופים 15 דקות נוספות עד לצבע זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון במשך כ- 10 עד 15 דקות.
לפקאנים המזוגגים מערבבים את ה- Woodford Reserve והדובדבנים בקערה קטנה ומשאירים להשרייה במשך כחצי שעה. בקערה נוספת, מערבבים סוכר חום, מלח, פלפל שחור, וצ’ילי גרוס.
את הפקאנים קולים על מחבת טפלון תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את החמאה. לאחר שהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים את הסוכר ותערובת התבלינים. מכבים את האש ומוסיפים את הדובדבנים והוויסקי ומערבבים דקה שתיים נוספות.
מדליקים שוב את האש עד לצמצום הרוטב ומניחים לצינון על נייר אפייה. ניתן להוסיף את הפקאנים לסלט ירוק לצד רגלי הברווז.