במשך שבועות ספורים בלבד ניתן להשיג את פריחת הבר של פרחי הסמבוק השחור – ליבו של ליקר St-Germain. הפרחים, שגדלים בגאיות האירופאיות ובעיקר בצרפת, הם התגלמותה של ההוויה הפריזאית של שנות ה- 20. האיסוף של הפרחים מתבצע לרוב על אופניים, באזורים הכפריים, למרגלות הגבהות של אדמת אירופה. במהלך השבועות הבודדים, ייאספו כל הפרחים המשמשים לייצור הליקר הזהוב בשנה הקרובה. לכן, כל אחד מבקבוקי המותג St-Germain ממוספר ומקוטלג על מנת לדייק את השנה בה נאספו הפרחים.
לאחר האיסוף, יש להעביר במהרה את הפרחים ולהתחיל בייצור המשקה על מנת שלא יאבדו מהניחוח והאיכות שלהם. תהליך ההכנה של הליקר המתקתק מתבצע עד היום על פי מסורת ההכנה הצרפתית. החילוץ של תמצית הפרחים, והזיקוק העדין.