בפאתי פריז, בשנת 1809, בעוד האבק מהמהפכה הצרפתית עדיין שוקע, הקימו עמנואל קורווזייה ולואי גלואה חנות אלכוהול בעיר ברסי למרגלות חלקו הצפוני של נהר הסיין. השניים החלו למכור יין ולזקק ברנדי ובמהרה שמם נודע בכל רחבי צרפת עד כדי כך שהמצביא נפוליאון בונפרטה הגיע בעצמו לביקור. ביניהם של קורווזיה וגלואה, העבירו בשנת 1828 את המזקקה לעיר המבודדת ג’רנק בלב מחוז קוניאק במטרה לשלוט יותר על תהליך הייצור ולייצר משקה איכותי אף יותר מזה של דור המייסדים. עם התרחבות המותג, שכבש גם את שולחנותיהם של בתי המלוכה באנגליה, שבדיה ודנמרק, הוענק לו בשנת 1869 את התואר “ספק רשמי של בית האצולה” בצרפת.
Courvoisier מתבסס על ענבי אוני בלאן הגדלים בלבד באזורי הגידול שבחבל קוניאק שבצרפת. כבר משנת 1828 ועד היום, Courvoisier הינו מותג הקוניאק היחיד השולט בכל שלבי תהליך הייצור של המשקה, עם קשרים חזקים ל-800 מגדלי ענבים בחבל קוניאק. חביות היישון מיוצרות בפיקוח מלא, מעצי אלון צרפתי בני 200 שנה והן מיובשות באופן טבעי כ- 3 שנים. לאחר מעיכת הענבים ושחרור הנוזלים בתוכם, הם מושרים באופן טבעי 7 ימים עד לתסיסתם והפיכתם ליין. את הנוזל המסונן מזקקים פעמיים מתחילת נובמבר ועד לסוף מרץ. מלבו של הנוזל המזוקק, החלק הטהור ביותר, מייצרים Courvoisier. היישון מתבצע למשך שנתיים וחצי לכל הפחות. על חותמת טעמו של Courvoisier, היו אחראיים לאורך השנים 6 מאסטר דיסטילרים בלבד. אלו, יוצרים בלנד ייחודי שהוא הטעם המוכר של Courvoisier ב- 190 השנים האחרונות.
לאורך השנים השתמשו במספר שיטות דירוג על מנת לציין את איכות מוצרי Courvoisier. מקורה של שיטת הדירוג הנהוגה גם כיום החל בשנת 1910, בה הבריטים קבעו סולם דירוג חדש: V.S (מיוחד מאוד), V.S.O.P (נחשב מאוד חיוורון חלש), X.O (ישן מאוד).