באזור אמיליה רומאניה שבצפון איטליה מייצרים את Lambrusco Rocaforte. אמיליה רומאניה מורכב למעשה משני מחוזות היסטוריים, הנחשבים עד היום לאמידים ביותר עוד מימי קדם. בעלי מזג אוויר קר וערפילי בחורף וחם בקיץ, משמשים המחוזות לגידול גפנים וכרמים רבים שהפכו ידועים באיטליה ובעולם.
את היקב המשמש להכנת Lambrusco Rocaforte ניתן לתארך עד לשנת 1860, אז הוקם בעיר מודנה שבאזור אמיליה רומאניה. את הענבים המשמשים לייצור הלמברוסקו אוספים רק מכרמי היקב בהתאם למסורת הארוכה שהחלה בימי הרומאים. ללמברוסקו בעבוע קל יותר משל שמפניה עם טעמי פירות עדינים.
הייצור המודרני של למברוסקו שונה מעט מהשיטות המסורתיות. הוא משתמש בדודי נירוסטה להתססה השנייה בשונה מן ההליך השמפאני בו מוסיף שמרים נוספים אל תוך הבקבוק לפני סגירתו.