מיוצר באותן השיטות למעלה מ- 200 שנים, בית הוויסקי Glengoyne ממוקם מרחק קצר משמורות הטבע של סקוטלנד, בגיא שהעניק לו את שמו – גיא אווזי הבר. בשנת 1833 ניתן הרישיון הרשמי לזיקוק אלכוהול במזקקת Glengoyne. ללא שימוש באדמת כבול, משתמשים בחומרי בעירה מקומיים על מנת לזקק ולעשן את הוויסקי. בשנת 1870 החלו לראשונה ליישן את הוויסקי בחביות עץ אלון וכך המשיכו עד היום כנהוג בתעשייה. בשנת 1966 שופצה מזקקת Glengoyne בעקבות הביקוש הגובר והיא החלה לייצר כמות וויסקי גדולה פי 3 מבעבר – 1,200,000 ליטרים בשנה.
תהליך הייצור של Glengoyne שומר באדיקות אחר עקרונות היוצרים את החיבור העמוק אל העבר העשיר של בית הוויסקי הזה. את השעורה מייבשים באוויר כפי שהוחלט בשנת 1833 שלא לייבא אדמת כבול המעניקה את הטעם המעושן. לכן, ב- Glengoyne מקפידים מאוד על תהליך הייצור ועל חביות העץ שכן אין טעם מעושן שמטשטש פגמים בתהליך. את הוויסקי מזקקים בדודים היסטוריים, המזקקים בצורה האיטית ביותר המוכרת בתעשיית הוויסקי. לבסוף, תהליך היישון מנצל חביות עץ אלון ששימשו בעבר ליישון יין שרי. מה שבעבר הייתה החלטה כלכלית הפך להיות החלטה של טעם והיום Glengoyne מפקחים על כל תהליך הייצור של החביות שלהם שנמשך 6 שנים.
מזקקת Glengoyne פועלת רבות בתחום הקיימות ואיכות הסביבה. מעבר לעידוד אוכלוסיית הדבורים בסקוטלנד, משתמשת המזקקה באנרגיה מתחדשת ומקיימת יחסים סימביוטיים עם הסביבה