ההיסטוריה זוכרת את מגנוס יונסון, כאדם הראשון שזיקק וויסקי באי אורקני, על השטח שלימים הפך למזקקת Highland Park בשנת 1798. באותה תקופה, ייצור האלכוהול היה בלתי חוקי, ומגנוס שימש כמטיף ודמות מכובדת בקהילה. את המשקאות שרקח החביא מתחת לבימת המטיף. הוא נתפס, והייצור הפסיק. לאחר שעברה מספר גלגולים, נמכרה מזקקת Highland Park בשנת 1816 לתאגיד שכלל באופן אירוני גם את השוטר שעצר את מגנוס יונסון.
תהליך הייצור של וויסקי Highland Park הינו ייחודי וכולל מרכיבים המשרתים את המזקקה עוד מיום הקמתה. רק קומץ קטן של מזקקות עדיין משתמשות בשיטה המסורתית של ריצפת לתת ומעניקות טיפול ידני הדורש מאמץ פיזי ניכר. הלתת, שנוצר משעורה ומים עשירים במינרליים ממעיין “קרנטיט”, מועבר מרצפת הלתת ישירות אל התנורים שמעניקים לו טעם מעושן ואדמתי. התנורים, מחדירים את הטעם המתוק והארומטי של אדמת כובל הנפוצה באי אורקני. שלב היישון מתבצע כולו בסמוך למזקקה, שם האקלים הייחודי של האי אורקני שנשאר יציב יחסית לאורך השנה מאפשר יישון בתנאים קרירים ללא שינויי טמפרטורה קיצוניים. לבסוף, מתוך חביות מסוגים שונים נשאבים הנוזלים לתהליך הרמוניזציה המבטיח את איכות ועקביות הטעמים של Highland Park.
לאורך השנים זכה המותג Highland Park במספר פרסים מרשימים מעולם האלכוהול ביניהם שלוש זכיות נפרדות בתחרות הספיריט הטוב בעולם, הסניגל מאלט הטוב בעולם וציון מושלם בתחרות הספירטים האולטימטיבית.