במהלך המאה ה- 16 התאגדו 40 מגדלי גפנים ליד גדות נהר אנויה והחלו לטפח את הכרמים באזור. כמעט 100 שנים לאחר מכן, המרקיז ממוניסטרול הרחיב את הגפנים הוותיקים. הוא הגדיל את תנובת הכרמים, והחליט להקדיש חלק מהענבים לייצור יין מבעבע, היום אנו קוראים לו קאווה.
יקב Monistrol המוכר לנו כיום הוקם בשנת 1882 כ- 40 קילומטר דרומית – מערבית לברצלונה בליבו של מחוז קטלוניה.
פירוש השם קאווה בספרדית הוא מערה או מרתף שמסמל את אופן היישון של יינות הקאווה בשיטה המסורתית. השם השתרש בשנות ה- 70 על מנת להבדיל את היינות המבעבעים הספרדים מיתר היינות הקיימים. קאווה מיוצרת מזני ענבים ספציפיים ובאזורי גידול רשומים בלבד. Cava Monistrol זכתה החל משנת 2006 ביותר מ– 150 פרסים בינלאומיים והיא אחד מבתי הקאווה הוותיקים בספרד.