קלבדוס, ברנדי תפוחים, הוא שילוב של המילים הלטיניות Calva (קלבה) שמשמעותה היא נועז ו- Dorsa (דורסה) שפירושה פסגה. צמד מילים אלו שהתעוות עם השנים ליצירת המילה קלבדוס, היה הכינוי לתוואי השטח בחופי נורמנדי אותו יכלו הימאים לזהות ממעמקי הים.
קלבדוס מיוצר מתפוחים שעליהם נאמר לא פעם כי הם הגאווה של נורמנדי. זני תפוחים נבחרים נקטפים על ידי מומחים של Pere Magloire ועוברים לייצור סיידר תפוחים, כאשר מכל טון תפוחים ניתן לייצר 750 ליטר משקה סיידר. את הנוזל משאירים לתסיסה טבעית במשך 4-6 שבועות אשר בסיומה מתקבל סיידר תפוחים טהור עם אחוז אלכוהול שנע בין 5% – 6%. הסיידר יעבור לאחר מכן זיקוק באחת משתי שיטות אפשריות – זיקוק כפול בדודי נחושת או זיקוק רציף. כל אחת מהשיטות מייצרת תזקיק בעל מאפיינים שונים ואחוז אלכוהול שונה. לאחר הזיקוק, היישון מתבצע בחביות עץ אלון.
אומנות הייצור של קלבדוס היא שילוב בין טעמו הייחודי של כל מותג, יכולותיו של המאסטר דיסטילר והבנה עמוקה של שיטות הייצור שהן תורה העוברת לאורך השנים ומקורה במאה ה- 14 בה הוזכר לראשונה המוצר. המותג Pere Magloire הוקם בשנת 1821 והפך כבר בשנת 1900 ליצרן הקלבדוס הגדול והחשוב ביותר בצרפת. כיום, 70% מהייצור מיועד לייצוא כאשר המותג מייצר 31% מסך כל תעשיית הקלבדוס.