אחוזת היילנד, בה מיוצרים כל מוצרי הוויסקי של The Macallan, הוקמה בשנת 1700 והיא מתפרשת על פני למעלה מ- 1,500 דונם. באחוזה, בה מסתובבים צאן ובקר באופן חופשי, זורעים באביב כ- 365 דונמים בשעורה מזן ממנטום, שעורת אביב. השעורה הזאת היא המקור לכל מוצרי המותג The Macallan שנוסד בשנת 1824.
את הלתת המופק מהשעורה מזקקים בתוך 14 דודי הנחושת שהפכו ידועים עם השנים וניתן למצוא אותם גם על שטר 10 פאונד המקומי. הדודים של The Macallan קטנים מן המקובל בתעשייה והם מכילים כל אחד 3,900 ליטר בלבד. גודל הדודים הקטן מאפשר מגע רב יותר של הנוזל הפנימי עם הנחושת שיוצר את הטעם הפירותי והעשיר של The Macallan. לאחר הזיקוק, בוחרים את נתח התזקיק המובחר ביותר, שנאמד בכ- 16% מכלל התוצרת של הדוד עם אחוז אלכוהול של 69.8%, זוהי הפתיחה לכל מוצרי הוויסקי של The Macallan. לאחר מכן מעבירים את התזקיק ליישון. חביות היישון מיוצרות בפיקוח מלא של המותג The Macallan וכוללות חביות עץ אלון אירופאי שיושן בהן יין שרי וחביות עץ אלון אמריקאי שיושן בהן בורבון. כל אחד מזני העצים הללו תורם את איכויותיו להעשרת הטעם. צבעם של מוצרי The Macallan הוא טבעי לחלוטין ומקורו בסוג חביות העץ וזמן היישון של הנוזל. הצבע הטבעי מבטיח את עמידותו לאורך זמן וגם בחשיפה לשמש בניגוד למשקאות אחרים בעלי צבעים מלאכותיים.
כל תהליך הייצור של The Macallan מבוצע בהתאם לסטנדרטים הגבוהים ביותר בענף, חלקם נקבעו על ידי המותג The Macallan עצמו. לא סתם, הפך המותג לאחד מותגי הוויסקי הידועים והיוקרתיים ביותר בעולם כאשר בקבוק בודד מסוג M בעל דיקנטר מעוצב על שם הקיסר הרומאי קונסטנטין ובנפח 6 ליטרים נמכר בשנת 2014 במכירה פומבית בעבור 628,205 דולר.