6 דורות של משפחת La Seca הקדישו את חייהם לתהליך ייצור היין, לתשוקה ליין שיוצר היטב, לפיקוח וטיפול איכותי בכרמים. היסטוריה ארוכה של היקב הוותיק ביותר באזור רואדה (ספרד), שהצליחה להסתגל לזמנים החדשים מבלי לשכוח את המורשת שנבנתה ביותר ממאה שנות ניסיון. אלו הם הענבים שמצביעים על הפאר של יין Vinos Sanz.
כבר בשנת 1870, משפחת La Seca, הידועה בשם Donatos, האמינה באפשרות של הקרקע שלהם ליצור יינות לבנים. משם נולד זן כמעט לא ידוע בשם Verdejo. ב -12 לינואר 1980, הוכרז רואדה כאזור יין רשמי בפיקוח, שקידש את האיכות ואת הייחודיות של היינות הלבנים שיוצרו בו. כתוצאה, הוקם יקב חדשני של Vinos Sanz ברואדה בעל טכנולוגייה מתקדמת למען ייצור יין איכותי יותר.
היקב מיישם את הטכנולוגיה בצורה רציונלית, עם ניתוחים מוקדמים של השטח, תיקון ליקויים, שליטה בבשלות באמצעות איסוף רציף של מדגמים על מנת לאתר את הרגע האופטימלי לבצירה.
המסורת היא המפתח להשגת האיכות הגבוהה ביותר. גפנים בוגרות עם תשואות נמוכות אך באיכות הגבוהה ביותר בשילוב עם כרמים חדשים.