אמנות הייצור של בורבון החלה לראשונה על ידי אלייז’ה פפר בשנת 1812, באותו אתר בו הוקמה מזקקת Woodford Reserve. עד היום, נותרה המזקקה הזו המזקקה הקטנה והאיטית ביותר בתעשייה. תהליך הזיקוק נמשך כשבוע בניגוד ל- 3 ימים הממוצעים במזקקות אחרות. התהליך האיטי הינו אודות לתהליך התסיסה הארוך והזיקוק המשולש בניגוד לזיקוק הכפול הנהוג במזקקות אחרות.
אומנות הזיקוק של Woodford Reserve היא תולדה של דורות של ניסיון וראייה גלובלית. הייתה זו המזקקה הראשונה שהחלה ליישן את הוויסקי בחביות עץ אלון שעם השנים הפכו לסטנדרט בתעשייה. כך, גם המים בהן משתמשים במזקקה, מים נובעים ללא ברז ועשירים בסידן המסוננים דרך אבני גיר שהינם חיוניים לתהליך הייצור של הוויסקי.